Nieuws

Tijdrijders trotseren de elementen op NCK Dronten

Op zaterdag 28 september jl. werden in Dronten de jaarlijkse Nederlandse Club Kampioenschappen (NCK) verreden, ook wel het NK ploegentijdrit. De organisatie had een mooi rondje door de polder uitgezet, kortom wind gegarandeerd. Nu waait het altijd in de Flevopolder, maar windkracht 5-6 en een stevige portie regen stelde de renners extra op de proef.

 

Dames

In een startveld vol elitedames, topcompetitierensters en profs reden Anouk Smilde, Meriam Bauman, Lyke Rots en Susanne Pathuis namens CSG onder herfstachtige omstandigheden hun ronde door de polder. Na 35 km stopte de klok op 49:58 min. Dat was op dat moment de snelste tijd van alle gefinishte ploegen. De dames mochten dus even kort plaats nemen in de (virtuele) hot seat. De dames reden een indrukwekkend gemiddelde snelheid van 41,8 km/h. Waarvan akte! HIermee eindigde de CSG-trein op een keurige 11e plaats.
Zowel de dames als trainer Ronald Heringa zijn erg tevreden. Op naar 2020!!

 

Heren

In de middag werd de mannen-wedstrijd verreden. Waar de vrouwen nog droog reden, werden de mannen extra zwaar op de proef gesteld door moeder natuur. De wedstrijd begon nog enigszins zonnig, maar alsof een stevige storm niet heroïsch genoeg is, gingen onderweg ook nog eens de hemelsluizen open. Het goot, het spoelde, het kwam werkelijk met bakken uit de hemel, maar de dappere mannen trapten plichtsgetrouw en vol overgave de grote plaat tot aan de meet.
Pieter Smith, Arjen Dijkstra, Jelle-Wytze de Groot, Johan Boonstra, Sytze Brouwers en Ronald Heringa legden hun 51 km af met een gemiddelde snelheid van bijna 47 km/h. Indrukwekkend, zeker gezien de omstandigheden.
De CSG-equipe behaalde hiermee een keurige 25e plek in een veld van 64 teams.

Alle deelnemers, vrijwilligers en supporters van CSG, veel dank. We zijn TROTS!!

Arjen heeft een mooi stuk geschreven, vanuit de koers. Lees meer op:

https://cyclingtheafsluitdijk.wordpress.com

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren