Nieuws

Verslag Clubweekend Winterberg 2018

Opeens stond daar een clubweekend op de agenda aan het eind van een mooi en vooral warm wielerseizoen. Niet iets waar je bij Winterberg direct aan denkt. Dan denk je toch eerder aan piste, apreski en schnitzels met bier. Waar moet je dan aan denken bij een club weekend wanneer alleen het NCK en een tijdrit door Drenthe nog voor de deur staan. Trainen tot je erbij neervalt en om 21.00 op bed om vast een basis te leggen voor de rondjes om het Lauwersmeer, de Drenthe 200 of zelfs al voor  Annen. Of... tot in de late uurtjes bier en wijn drinken, uitslapen en een héél klein beetje fietsen? En als er dan toch een sauna aanwezig is kan de fiets misschien ook wel binnen blijven staan?

De gedachten hierover waren wisselend van aard en daarom konden we het maar beter gaan ervaren. De Patron heeft een mooie plek gereserveerd in Winterberg met de nodige luxe; een ontbijtbuffet, diner, sauna en zwembad. Wie wil dat nou niet?!

Met een 60-40 verdeling in het voordeel voor de vrouwen vertrekken we op vrijdag richting Duitsland. De Patron en grote leider heeft helaas op het laatst door een griepje verstek moeten laten gaan. Gelukkig was alles al geregeld en mocht dit de pret maar slechts een beetje drukken.

Boodschappen werden her en der meegenomen en dit eindigde in een ruime voorraad aan gezonde (appels, bananen, met dank aan Spruit) en minder gezonde (bier, chips, nootjes, chocola, met dank aan iedereen) producten die het verloop van dit weekend nog niet kon voorspellen.... Voor de fanatiekelingen was er ook gedacht aan de nodige energie op en na de fiets door Bram.

Op vrijdag liet het weer een beetje afweten en het regende flink bij aankomst. Rond de klok van drie was de zon af en toe tevoorschijn gekomen. Iedereen was vrij snel omgekleed (uitzonderingen daar gelaten) en er werd meteen gefietst, wat uiteraard de indruk wekte van een serieus trainingsweekend.

Na een uurtje met een paar leuke en korte klimmetjes begon het weer te regenen. Hier werd het verschil qua insteek wel duidelijk. De mooi weer fietsers namen de kortste weg richting het hotel waar de rest in de regen elkaar nog heeft proberen af te matten.

‘s avonds werd er gezellig geborreld en al snel bleek dat dit weekend geen trainingsweekend ging zijn maar een "gezellig-van-alles-wat-met-fietsen-en-veel-slap-ouwehoeren" weekend.

Op zaterdag zijn we in 2 groepen vertrokken, 1 groep die zo'n 150km (alle mannen en Anouk) ging fietsen met de nodige hoogtemeters. De andere groep bestond uit alle vrouwen en Guido, die het iets rustiger aan deed en als streven 120km had met wat hoogtemeters… De weergoden waren ons goed gezind wat resulteerde is een dag met vrijwel geen wind veel zon uren. De temperatuur was rond het middaguur ook zeer aangenaam.

's avonds werd er opnieuw gedineerd in het hotel en vervolgens gestreefd om al het bier en versnaperingen te nuttigen voor het begin van de volgende dag. Met behoorlijk wat foute achtergrondmuziek ( diverse nummers van André Hazes, Party Animals en Gunther) is dit goed gelukt.

Zondag is iedereen nog even kort de deur uit geweest om nog even van het lekkere weer te genieten. De doelstelling om er een "echt" clubweekend van te maken is dan ook goed gelukt! Iedereen heeft zoveel kunnen trainen als hij of zij leuk vond/aankon en het was vooral een gezellig intermezzo van een geweldige club mensen.

We kunnen nu al bijna niet meer wachten tot het weer zo ver is om met een nog grotere groep richting Winterberg te vertrekken!

 

Jeroen de Groot

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren