Nieuws

Eerste (TT)podiumplek voor Tom en Jerry soleert naar de winst

Na wat inleidende beschietingen tijdens de trainingskoersen en natuurlijk onze eigen GP Middelstum is in april het seizoen echt los gebarsten. In diverse categorieën (m/v) strijden de CSG'ers vooraan. Een kort overzicht. Kort, daar houden we van. Mand.

Op 10 april jl. werd op de wielerbaan van Sportpark Corpus den Hoorn de tweede ronde van Ready2Race (district Noord) verreden. In categorie 3 sprintte kersverse vader David van der Gulik naar een mooie 2e plek. In categorie 2 pakte nieuwbakken CSG'er, deze winter overgekomen van Tandje Hoger, Nico Katuin een knappe 3e plek.

Op zaterdag 16 april, de "paaszaterdag", werd in Almere een tijdritdag georganiseerd. Op een technisch parcours, jawel, dat kan in de polder, met dijkje op, dijkje af, fietspaden etc. reed Larissa Drysdale naar de winst tijdens de individuele tijdrit van 42 km. In de middag werd een ploegentijdrit verreden, waarbij namens CSG Larissa, Lyke Rots, Meriam Bauman en Bettina Zijlstra aan de start stonden. Zij legden de 28 km af met een gemiddelde snelheid van 40 km/h en pakten zodoende een fraaie zege. Kortom, puike resultaten van de blauw-zwarte trein!

Op tweede paasdag, zondag 18/4, was het weer bal op Corpus, bij de volgende editie van Ready2Race. Koersdirecteur Johan Appeldoorn leidde de boel in goede banen en zag diverse CSG'ers vooraan meestrijden. In klasse 3 pakte David van der Gulik wederom een tweede plek. Wij hopen op een spoedige trendbreuk en dat David spoedig met een zege aan de haal gaat. Gerard Verver eindigde vlak na David als 3e.
In klasse 2 reed Jur van Dijk naar een 4e plek. Onthoud die naam, want daar ga je nog meer van horen ;-)
Klasse 1 en de hoofdklasse reden hun koers samen. Vanaf de start was het oorlog en wisten Jerry Meurs en voorzitter Marco Bergman zich in de kopgroep te nestelen. Marco werd regulier gelost, kwam vervolgens op adem in het peloton en won nog wel de pelotonsprint. Maar held van de dag was Jerry. Hij had het Ardennenoffensief in Rochefort goed verteerd en reed in de laatste ronde weg bij zijn medevluchters. "Ik had opeens een gat. Ik durfde niet meer achterom te kijken en ben maar naar de streep geramd", was zijn nuchtere commentaar. Jerry won zodoende de gezamenlijke koers (inclusief hoofdklasse) en vanzelfsprekend ook in "zijn" categorie, klasse 1. Waarvan akte!

Op woensdag 20 april was het aan de tijdrijders van CSG. De aanwezige tijdrijders waren getuige van een historisch moment in de kelderklasse van het internationale wielrennen. Liever schreven we "het massaal toegestroomde publiek", maar daar was helaas geen sprake van. Wel had de WV Snits een uiterst fraai parcours van bijna 14 km uitgetekend nabij Harich. Tijdrijder, liefhebber, journalist, influencer en baroudeur Tom Akkerman pakte voor het eerst in zijn wielerloopbaan een podiumplek bij een tijdrit van de WV Snits. En dat terwijl hij al zo'n 13 jaar verwoede pogingen deed... Tom eindigde fraai als 3e bij de H3 (heren 30+). Het leverde hem behalve een uiterst voldaan gevoel ook een eervolle vermelding op de website van WV Snits op. Zie https://wvsnits.nl/2022/04/23/michiel-kok-toont-zich-de-rapste-in-de-tijdrit-van-harich/
In dezelfde tijdrit eindigde Bettina Zijlstra als 3e bij de dames, vlak voor Lyke Rots en Meriam Bauman, die respectievelijk als 5e en 6e eindigden. Ook een mooie mijlpaal voor Meriam die voor het eerst boven de 40 km/h gemiddeld reed. Waarvan akte!

Twee dagen later, vrijdag 22 april was het alweer feest voor de tijdrijders bij de DKS (De Kromme Stuur in Eexterveen). De DKS had ook een mooie tijdrit uitgetekend over wegen die we kennen van onze (duur)trainingen en retourtjes Bronneger Bult. Bij de heren won Sytze Brouwers. Bij de dames won Lyke voor Meriam.

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, werd zondag 24 april de 4e ronde van Ready2Race Noord verreden. Er stond in diverse categorieën een flinke delegatie CSG'ers aan de start, waarvan de meesten op de fiets heen en terug gingen. Gewoon omdat het kan! In Klasse 2 sprintte Jur van Dijk (we zeiden toch dat je die naam moest onthouden!) knap naar de zege! Jorren Westra viel met een 4e plek net naast het podium, maar dat scheelde slechts een paar tienden van een seconde. In Klasse 1 pakte halve CSG'er Jan-Wessel Hovingh een tweede plek. Ja, wat ze bij Sporza kunnen, kunnen wij ook. JW is ook lid bij CSG en dus tellen we deze podiumplek stiekem gewoon mee.
Puike resultaten zo vroeg in het seizoen. Dit smaakt naar meer. Wordt vervolgd!