Nieuws

Woeste wind in Warns - Puike prestaties tijdrijders CSG

Woeste wind in Warns - Puike prestaties tijdrijders CSG

De kop is er af!

Onder Warnstige omstandigheden is, met de TT Warns, het noordelijk tijdrijders seizoen van start gegaan. De dag ervoor leek het echt helemaal apocalyptisch te worden met naast een erg harde wind, WZW 6 a 7, ook nog de nodige (mot)regen. Dat laatste bleef echter uit.
Bertijn en ik kwamen mooi op tijd bij de IJsselmeerkust aan. De schuimkoppen stonden hoog op het water, en de golven sloegen hard tegen de basaltblokken stuk. Voor we ons rondje ‘wind aanvoelen’ konden starten moesten we omzichtig te werk gaan. De tijdritfietsen voorzichtig op de grond neerleggen zodat ze niet omver of weg konden waaien.
Ik had nog een hoog voorwiel gestoken (6 cm), maar al langs de dijk kwam ik er achter dat dat wel heel onrustig reed. De wind rukte er flink aan! Maar de wind was ook onze vriend want de weg werd voor onze ogen droog geblazen.
Op weg terug om het nummer te halen en van voorwiel te wisselen passeerden we een Duitse camper die zich op een ongelukkige plek op het parcours in de drassige berm vastgereden had. Het bleek dat de bestuurster in kwestie de wagen van de organisatie, met oranje zwaailicht, in haar spiegel gezien had en dacht dat dit politie was … en dat ze aan de kant moest stoppen … gelukkig wisten een paar kloeke tijdrijders en de wedtrijdleider dit obstakel weer los te duwen :-).
Bij de inschrijving bleek dat naast de op voorhand ingeschreven Lyke en Eline ook Suzanne en Meriam van de partij waren. Ontzettend leuk! Van de 10 dames op de lijst was de helft dus CSG-er. Bij de mannen stonden Tom, Stef en Bertijn aan de start (hoop niet dat ik nog iemand over het hoofd heb gezien).
Het lage voorwiel in combinatie met de disc bleek een goede keuze. Ik kon bijna overal steady blijven liggen. Na de start was het met de wind licht schuin van achteren blazen naar de afslag richting Warns. Daar was het echt pal voor de wind, dus met bijna 60 km per uur kwam ik aanzetten. In het dorp eigenlijk alles kunnen blijven liggen, ondanks de wind die af en toe tussen de huizen door klapte. Dorp uit werd het toch echt wel tegenwind. Ik kon wel goed blijven geven, ook het laatste stuk naar de finish met de hupjes de dijk op. Eenmaal over de finish was mijn eerste gevoel: WoW dit was eigenlijk hartstikke mooi zo met die wind!!

Het was duidelijk dat de scherpte er nog niet helemaal is, maar de kop is er af! En voor het eerst dat ik best wel tevreden ben met mijn TT in Warns. Ook Bertijn had mooi gereden. Hij gaf aan: “het ging eigenlijk best wel lekker … dus dan weet je: het gaat niet hard genoeg…”Dat nemen we dus mee voor de volgende, al is die wel wat langer (42 km in Almere).
Bij de D3 een CSG 1,2,3: Lyke wist beslag te leggen op het goud, Meriam op het zilver en Suzanne werd derde. Zelf bij D4 als tweede geëindigd achter Manon de Boer. En Eline eindigde op plek 7 met bijna 40 km/u gemiddeld! Tom mistte net het podium met zijn vierde plek in H3 en Stef en Bertijn  werden 5de en 8ste in H5.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren