Nieuws

Cycle Sport Groningen viert 3e lustrum

Het is 2004 opgerichte Cycle Sport Groningen bestaat dit jaar 15 jaar. Een mooi moment om eens terug te blikken en om een feestje te vieren natuurlijk. 

Cycle Sport Groningen werd opgericht om het spreekwoordelijke gat op te vullen tussen de verstokte toerclubs en de die hard wedstrijdverenigingen. Het idee was om een wielervereniging op te richten voor fanatieke fietsers met ambitie, zonder het plezier in het fietsen uit het oog te verliezen. Het motto van de vereniging werd en is nog altijd "Voor iedereen die beter wil worden". 

De ambitie om beter te worden werd kracht bij gezet door de wekelijkse trainingen onder leiding van gediplomeerde trainers, waarbij er gewerkt werd aan conditie, techniek en tactiek. Hiermee onderscheidt Cycle Sport Groningen zich van vele andere fietsclubs, want drie maal per week kan er gericht getraind worden i.p.v. "zomaar" een rondje te fietsen. Hierbij is het om het even of er getraind wordt voor de fun, voor een cyclo, voor een zware toertocht of voor KNWU-wedstrijden. Vanaf de oprichting is onze vereniging bovengemiddeld geïnteresseerd geweest in tijdrijden. De pure, eerlijke strijd met jezelf, tegen de elementen en tegen de klok heeft de CSG-leden altijd gefascineerd. Om die reden is er dan ook al jaren een wekelijkse tijdrittraining op woensdagavond, waar bikkelhard getraind wordt maar ook alle ins en outs op het gebied van materiaal en marginal gains gedeeld worden. Het is niet voor niks dat een aantal CSG-ers op zoek naar tijdswinst en naar minder watts een badmuts over de helm trok in koers, de tijdrithelm avant la lettre! 

De specifieke trainingen hebben hun effect niet gemist, want in de loop der jaren is er een zeer fraai palmares opgebouwd met o.a. winst op het DK weg, diverse zeges en ereplaatsen in KNWU-koersen, diverse titels bij het DK én NK tijdrijden, een aantal wereldkampioenen tijdrijden (masters categorieën) en zeer puike prestaties in diverse cyclosportieve tochten, met o.a. een 2e plaats in de Vaujany. Ook op het jaarlijkse NCK, het NK ploegentijdrit staat CSG haar mannetje met diverse top10 klasseringen bij de mannen én dames, dat tussen de créme de la créme van wielrennend Nederland. Tenslotte behaalde een klein selectief clubje CSG'ers puike klasseringen in nationale MTB marathons, het NK Fatbike en obscure meerdaagse self-guided MTB tochten. Kortom, voor elk wat wils!

En dat alles in een prettige, gezellige setting, want tussendoor wordt er ook nog geborreld, samen getraind en zijn er diverse clubweekenden in binnen- en buitendland. Zo is er jaarlijks een trainingsweekend in Limburg of de Ardennen en wordt er jaarlijks een voorjaarsreis naar Mallorca of Girona georganiseerd.

In 2014 werd Klik opgericht door een groepje gemotiveerde en fanatieke dames. In 2015 voegde Klik zich bij Cycle Sport Groningen en zijn we samen verder gegaan, waarbij de Cycle Sport Dames een zelfstandig functionerende commissie is binnen de vereniging met een afwisselend programma en een wekelijkse dames-training op donderdagavond. Vanzelfsprekend zijn de dames ook welkom op andere trainingen (zondag, dinsdag of woensdag) en rijden de dames ook zeer verdienstelijk in cyclo's, toertochten en wedstrijden.

Dat de formule van CSG en het spreekwoordelijke gat op de markt waarin we gedoken zijn, een gouden greep was, blijkt wel uit de gestage groei die de club heeft doorgemaakt, de behaalde resultaten op vele fronten en de drukbezochte trainingen. Inmiddels telt Cycle Sport Groningen 175 leden, waarvan 47 dames. Honderdvijfenzeventig! Daar hadden we een paar jaar geleden niet van durven dromen! #trots

Er zijn op het moment van schrijven 38 leden met een KNWU wedstrijdlicentie, 30 sportklasse-renners en 8 amateurs. CSG heeft geen elite-renners, maar de afgelopen jaren zijn er diverse leden (m/v) doorgestroomd naar verenigingen met een elite-programma zoals de NWVG en WV de Kannibaal. Er werden door CSG'ers ook in 2019 al diverse top 5 klasseringen behaald, met als uitschieter de winst in de Omloop van Sleen. 

Dit jaar pakt CSG groots uit met o.a. een (extra luxe en volledig uitverkocht) trainingsweekend in Vielsalm, de organisatie van het DK Tijdrijden, een mooi cyclo-programma en een extra fietsweekend in september (MH2D). Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om het glas te heffen en te proosten op de 15e verjaardag van CSG. Dit doen we na afloop van de clubkampioenschappen op zondag 30 juni as. De lustrumcommissie en organisatie van de clubkampioenschappen zullen een ieder een mooi dagprogramma en gezellige lokatie voorschotelen. Want wat is er nu mooier dan eerst samen een stevig potje te fietsen en vervolgens een hapje en drankje te nuttigen?!

Zowel oud-leden als huidige leden zijn uitgenodigd voor de clubkampioenschappen en lustrumdag. Meer informatie hierover op de specifieke evenementpagina.

https://www.cyclesportgroningen.nl/activiteiten/activiteitenkalender/clubkampioenschappen-en-lustrumdag-2019

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren