Off-road

Off-road

Bij CSG bevindt zich een groeiende off-road tak. Dit mondt uit in serie off-road trainingen in en rond de stad. Deze laagdrempelige training is toegankelijk voor leden en donateurs met een mountainbike, veldfiets of gravelfiets. Helm verplicht, uiteraard! De nadruk ligt op een blok techniek, gevolgd door een stukje conditie.

Gravel

Toertochten of wedstrijden genoeg keus op de gravelfiets. Qua wedstrijden kun je deelnemen aan de Gravel 150, NL Gravel Series of zelfs het NK en WK Gravel. Maar bij CSG worden bovendien veel (zelf) georganiseerde toertochten verreden. Zo wordt gedurende het jaar een serie aan tochten uitgezet door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Ook nemen we regelmatig deel aan tochten van de NTFU.

Veldrijden

Wanneer de bladeren van de boom vallen en de ondergrond drassig wordt, ontwaken de veldrijders. Dit fanatieke clubje reist van oktober t/m januari de hele provincie af om ieder weekend aan de start te staan van de ICW Noord wintercompetitie.

Mountainbike

Met MTB-routes Gieten, Appelscha, Marum en Zuidlaren heb je veel keuze in de omgeving als mountainbiker. Naast de reguliere toertochten is er een klein groepje bikkels die meedoen aan marathon evenementen als de Veldslag om Norg, de Drenthe 200, Bartje200, MH2D of de Bart Brentjens Challenge.

Terugblikken:
Eveline reed het WK gravel in Veneto (I) in 2022 en schreef daarover het volgende verslag: Het pad naar het WK gravel 2022
Tevens was CSG met een kleine delegatie aanwezig bij het NK Gravel 2022
Beide avonturen smaakten naar meer! Wordt vervolgd.


IkABNMDV1Hzibe54JATD_WV2LndyeL6Bl82pwUG58is-1364x2048.jpg
Veldrit competitie

Onze sponsoren