Blog

Clubkampioen

Check vooral de borstharen van Jan Willem op de achtergrond

Er is maar één kampioenschap echt belangrijk natuurlijk. Dat is niet het DK, en ook niet de nationale, Europese, of wereldkampioenschappen - want na Ben Plantinga, Sloofke en Larissa doe je daar toch niet echt aan mee. Echt belangrijk zijn niet de Olympische Spelen, want die zie je alleen op TV. Nee, het enige echte kampioenschap dat er toe doet is het clubkampioenschap. Waarom? Omdat je daar kampioen wordt van iedereen waar je het hele jaar mee fietst. Het clubkampioenschap is een plaatsnaambordje, dat een jaar lang blijft geven. 

Voor de winnaar natuurlijk. Want de rest van de club probeert zo snel mogelijk te vergeten wie dat ook alweer was. Wie precies? In 2017 was Marleen de clubkampioen bij de dames, Jan-Willem bij de niet-licentiehouders en Pieter bij de licentiehouders. Ik moest het ook ff opzoeken. 

Pieter verdedigde toen zijn titel. Hij was dus twee jaar op rij clubkampioen. Ik kan me voorstellen dat de meeste renners proberen dat te vergeten. Want zo leuk is dat namelijk niet. 

Dit jaar gaan we weer met het mes tussen de tanden strijden voor de hoogste trede. Of beter, voor een klopje op je schouder als op Corpus bekend wordt gemaakt dat je clubkampioen bent geworden. Want een echt podium hebben we natuurlijk niet. De rest van de avond doet iedereen zijn best om de winnaars als normale clubgenoot te beschouwen, door ze keihard te negeren. Bij Spaak krijgen we pasta, met een biertje en daar sta je dan, met je clubkampioenschap. Alleen in een hoekje. 

We gaan proberen om het iedereen zo moeilijk mogelijk te maken je straal voorbij te lopen. We denken aan een ORANJE PRUIK. Of een GOUDEN TROON waar je op mag zitten. Of misschien krijg je wel zo'n REUZENMEDAILLE die Olympische Sporters krijgen in het Holland House. We zijn er nog niet helemaal uit, maar het wordt sowieso tof. En jij doet mee, want daarom zijn wij al onze vrije tijd aan investeren om dit het vetste clubkampioenschap ooit te maken. Zodat het niet alleen leuk is voor de winnaars, maar voor alle leden van onze club. 

Oh ja, we zoeken ook vrijwilligers, trouwens. Bij zijn is meemaken. En alles is op kosten van de club. Want het is een clubkampioenschap. 

15 juli, vanaf de middag, op Corpus en daarna in Spaak. Opgeven kan hier


Der König der Donau
20jun

Der König der Donau

Maandagochtend om kwart voor zeven stond de koersauto van CSG bij mij voor de deur. De reden? We zouden afreizen naar Nieder-Österreich,...

Tijdrijden voor het DK
08jun

Tijdrijden voor het DK

Ik buig me dieper over mijn stuur en stamp op mijn pedalen. Het is snikheet, zweet loopt langs mijn gezicht. Ik heb dorst, maar neem...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren